WATERSHED L1

Location

Shanghai, CN [34° 6’4.75”N  -  118°19’58.70”W] 

 

Office

Watershed:

CEO Nic Chapin

Associate in Charge Candice Lee Brown

Lead Designer Ricky Hele Jr.

Project Manager Gavin Zhu

 

Status

Complete

 

Year

2013-2014

WATERSHED was in the middle of moving into and renovating an old office building. Located in the middle of the French Concession in Shanghai, the building consists of three levels of office space above a ground floor that is to serve as reception and meeting rooms for the company as well as a place for the surrounding community to congregate.

 

We were tasked to rework a previous design for the ground floor that didn’t quite fit the needs of the company. Together, we developed the concrete cavern into a space inspired by the surrounding Shanghai Laneways. The reception, lounge, large conference room, and meeting rooms and a café came together using simple materials which helped the space fit into the surrounding neighborhood.